Vagonkiállítás Komáromban

http://education.menhaz.sk/

Október 17. szerda – Október 24. szerda

 

DÉL-KOMÁROM (Magyarország) vasút állomás

http://www.eletmenete.hu

——————————————–

Friss hír: 2007. szeptember 27.

Meggyalázták a vagont

A rendőrség szerint a fiatalok között kell keresni a tettest

Megrongálták Gödöllőn a szerda óta vasúti pályaudvaron látható holokauszt emlékvagont az éjszaka; a rendőrség megkezdte az ügyben a nyomozást – közölte Mihály István ezredes. A gödöllői rendőrkapitányság vezetője elmondta, hogy reggel kapták a bejelentést, amely szerint a kiállításként szolgáló vagon oldalait ismeretlenek spray-vel fújták be, és különféle antiszemita feliratokat írtak rá.

A rendőrök azonnal megkezdték a nyomozást. Az egyik verzió szerint az éjszaka során szórakozásból hazatérő fiatalok között kell keresni a tettest. Egyébként, ha kézre kerül, rongálás miatt felel majd tettéért, és ezért akár börtönbüntetést is kiszabhat a bíróság – hívta fel rá a figyelmet. Hozzátette: a rendőrség mostantól fokozott ellenőrzést tart a környéken, hogy az eset ne ismétlődhessen meg.

Nánási Éva, a város jegyzője arról adott hírt, hogy az önkormányzat munkatársai még a nap során eltüntetik az ocsmány feliratokat, s átfestik a vagont. Polgárőröket kértek fel, hogy tartsák a szemüket a kiállításon, nehogy újabb atrocitás érhesse az emlékvagont.

Novák Ilona, a kiállítást szervező Élet Menete Alapítvány múzeumpedagógusa elmondta, hogy a reggeli nyitáskor vették észre a rongálást, és azonnal rendőrségi feljelentést tettek az ügyben. Az emlékvagonban a holokausztról láthatók fotók, és az ebből az időből származó tárgyi emlékek, mint például elhurcolt zsidók bőröndje.

A kiállítás tavaly április óta járja az országot, eddig 13 településen mutatták be, s hozzávetőleg 20 ezren látogatták meg, főként diákok. Gödöllőre szerdán érkezett a vagon, s rögtön az első nap több mint 2000-en keresték fel. A kiállítás október 8-ig látható Gödöllőn, s a következő állomás Tata lesz. A mostanihoz hasonló eset nem fordult elő – tette hozzá Novák Ilona.

forrás: stop.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s