Kassai hírek

Vasárnap 2006 június  25-én, a kassai  Hidden Child csoport tagjai kiránduláson vettek részt Stószon a Lambert család lakhelyen. Az összejövetelen 20 résztvevő volt jelen, akik együtt fogyasztották el az ízletes sóletet és a finom süteményeket.

A Kassai Zsidó Hitközseg szomorúan  vette tudomásul a legidősebb  tagja elhunytátt:
Halper Nandor – Nandu bácsi 99 éves korában elhunyt május 6-án. 
 Zecher cadik livrocho.
Temetese a Kassai rabi Joshi Steiner  végeszte május 8-án.
A Kassáról emigrált zsidóság  II. világháború utáni generációja háromnapos talalkozót tartott városunkban május 26-28-án.  A több mint 200 résztvevő a vilag minden tajáról (USA, Kanada, Németország,…) étkezett haza. A háromnapos rendezvény nagyon gazdag programot tartogatott. Sokan 40 év távlatából  újra találkoztak  volt iskolatársaikkal, régi szerelmekkel, barátokkal,…

Júniusi események

A kassai zsidó temetőben június 4-én, vasárnap emlékeztünk meg a Shoa 12 000 kassai martírjáról. Beszédet mondott  Dr. Sitar Pavol,a KZSH elnöke, megjlntek a Kassai Ökumenikus Közösség képviselői is. Zsidó fiatalok az áldozatok neveit olvasták. A záró imát a kassai rabbi Joshi Steiner mondta el.Könyvajánló kassai vonatkozással:

Jehuda Koren  – Eilat Negev:

Lelelkben oriasok voltunk. A Liliputi Tarsulat különös törtenete. Europa kiadó, 2006

A könyvben kassai uatálás ia van:  Feld Lajos festőművészről olvashatunk, aki Dr. Mengele mellet mint haftling (fogoly) rajzolóként dolgozott az auschwitzi koncentrációs táborban.
 

Kende F. Csaba

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s